Ingezonden bijdrage van Peter Scherpenisse

Terug naar de vorige pagina <<

 

index ingezonden

Nederland

Pagina van Peter Scherpenisse

Wonen, werken en beheren in de Rivierenbuurt

Jos Wiersema vroeg mij om iets te vertellen over het wonen en werken in de Rivierenbuurt. Onderstaand treft u mijn bijdrage aan.
 
Op jonge leeftijd ben ik tesamen met wijlen mijn ouders komen wonen op de Rooseveltlaan, waar ik nog steeds met veel plezier woon. Op 1 juli 1987 ben ik vanaf dit adres gestart met “Grafisch Ontwerp en Reclamebureau Peter Scherpenisse”. Gedurende 11 jaar lang werkten wij vanuit deze locatie wisten veel klanten uit de Rivierenbuurt ons te vinden.

In 1998 wisten wij de hand te leggen op een prachtig hoekpand in de laat Amsterdamse Schoolstijl op de hoek van de Amstelkade/Vechtstraat en werken wij inmiddels voor zowel nationale als internationale bedrijven en intellingen. Ook voor onze klanten uit de buurt ontwerpen wij nog steeds logo’s, huisstijlen, website’s en folders en verzorgen wij het drukwerk.


Amstelkade 28 hs - Grafisch Ontwerp en Reclamebureau Peter Scherpenisse

Naast het runnen van mijn reclamebureau beheer ik de Fotocollectie J.L. Scherpenisse. 835 Foto’s van Amsterdam die mijn grootvader gemaakt heeft in de periode 1905-1913. Iedereen is welkom op de website om het werk van J.L. Scherpenisse te bewonderen. Ook is de fotocollectie opgenomen in het digitale Stadsarchief van de gemeente Amsterdam. 
Wij bieden deze beelden aan tegen gebruikersvergoeding voor publicatiedoeleinden. Helaas kunnen wij (nog) niet leveren aan particulieren. Om particulieren enigzins tegemoet te komen hebben wij van een aantal van zijn mooiste foto’s ansichtkaarten laten drukken.
Via http://www.studiops.nl/beeldbank.html kunt u deze fotocollectie bekijken. (red.)

Johannes Leendert Scherpenisse

Johannes Leendert Scherpenisse was een Amsterdams stadsfotograaf, geboren in Amsterdam op 8 april 1888. Tussen 1905 en 1913 trok J.L. Scherpenisse er vaak op uit om de gebouwen, straatgezichten en belangrijke gebeurtenissen in Amsterdam te fotograferen.

Johannes Leendert Scherpenisse
Johannes Leendert Scherpenisse

De Julianafeesten, marktventers met hun marktwaar, een mes en scharensliep die werd gebruikt om schaatsen te slijpen en het leven in de havens zijn slechts enkele voorbeelden die J.L. Scherpenisse door middel van zijn "ogenbliksfotografie" heeft vastgelegd. Het ging hem puur om het stadsbeeld, zoals hij dat tegenkwam. Door deze insteek heeft hij zich niets van toevallige voorbijgangers aangetrokken. Hierdoor heeft hij de stad gefotografeerd op een manier, waarop het dagelijkse leven op een natuurlijke wijze wordt gedocumenteerd. De toeschouwer wordt gegrepen door de manier van fotograferen en lijkt het alsof hij een reis door die tijd maakt.

Peter Scherpenisse

Informatie over Grafisch Ontwerp en Reclamebureau Peter Scherpenisse:
http://www.studiops.nl
Informatie over de Fotocollectie J.L. Scherpenisse:
http://www.studiops.nl/beeldbank.html

omhoog

Terug naar de vorige pagina <<