Ingezonden bijdrage van Johan Grobben . . . .

Terug naar de vorige pagina <<

 

index ingezonden

Nederland

Pagina van Johan Grobben

e-mail: j.grobben@chello.nl

Mijn Boom

Ik woon op het mooiste stuk van de Jozef IsraŽlskade, langs het Amstelkanaal, dat een verbinding is van de Amstel naar de Nieuwemeer en het Amsterdamsebos.
Het hele jaar, behalve in de wintertijd, is er een druk verkeer van roeiers pleziervaartuigen en rondvaartboten voor het Okura hotel.

Meeuwen, eenden, meerkoeten, waterkipjes, zwanen en soms een paar fuuten! Vis zit er ook want er wordt veel gevist! Dus de Fauna maakt ook gebruik van de waterweg.
Als je zo van tweehoog naar de vogels kijkt, valt het op dat bij de Meerkoeten enkele zeer agressieve types zijn die elkaar weg jagen maar soms ook eenden aanvallen!!
Allemaal leuk om te zien!! Een dissonant is volgens mij het teveel voeren van duiven, meeuwen en eenden want regelmatig hebben wij meeuwenpoep op de ramen. Ook Ratten eten mee met het overvoeren van soms hele broden.

Een paar weken geleden zat in een boom, vlakbij, een rat te eten. Met een verekijker zag ik dat hij een rat aan het eten was. Een poot op het karkas en maar hakken!!!

Maar wij wonen hier erg mooi; in de lente als de bomen in bloei staan is het prachtig! Aan de overzijde van het water staat een boom bij de Schipbeekstraat. Dat is geen gewone boom maar een eigewijze met in de winter kale grillige takken en in het voorjaar, als andere bomen een vol bladerenpak hebben, heeft hij pas knoppen. Maar als de bladeren vol uit zijn is hij prachtig.
Ik heb wat met die boom; 't is net of hij familie van me is of een goede vriend!!
Ik ben zo vol van hem, dat ik eens geprobeerd heb om hem na te tekenen. Maar ik kwam voor zijn takken papier te kort!

Zo van de tweede etage kijk ik naar hem, 't is alsof hij meewarig terug kijkt en zegt, het zal je niet gelukken dus geef het maar op; even goede vrienden? Ik heb als troost foto's gemaakt, met bladeren en met sneeuw bedekt.

Groetjes van Johan Grobben, 7 januari 2005

Ga met de muisaanwijzer over de foto en aanschouw "mijn boom" in wintertooi.

 

 

omhoog

Terug naar de vorige pagina <<