Ingezonden bijdrage van Tini Krebs

Terug naar de vorige pagina <<

 

index ingezonden

Nederland

Pagina van Tini Krebs

E-mail: krebs004@planet.nl

Mijn herinneringen

Wat heb ik genoten, toen ik toevallig al die berichten over de Rivierenbuurt tegen kwam. En daarom wil ik ook even mijn herinneringen kwijt.

Ik ben in 1926 geboren, en spreek van de jaren net voor de oorlog, d w z ongeveer 1932 tot begin 1940. Ik heb eerst in de IJsselstraat gewoond, boven een fietsenwinkel, daar gingen we vaak spelen op het korfbalveld bij de ballenbakken, en ook bij de aanbouw van de kerk in de Waalstraat. En speelden toneeltje op wat eens de kansel moest worden. Ik had toen een vriendinnetje < Grietje Pieksma >. Haar vader had in de IJsselstraat een garage bedrijf.
En ook gingen we vaak naar het snoepwinkeltje in de Reggestraat op de hoek.
Naderhand zijn we naar de Amstelkade verhuisd, en keken rechts uit op, ik dacht een lyceum en een h b s.
Ik heb op de Dongenschool gezeten o.a. bij meester Blokker. Er was toen op dat pleintje een Dieze, Dintel, Deurlo en Dongenschool.

In het Mirandabad hadden we ook van school zwemles. Ik weet nog dat we tegen over de Rivierenlaan met oude lappen en een fles water z.g. gingen kamperen.
De Churchilllaan heette toen nog Amstellaan.
Van de dreigende oorlog met alle ellende heb ik toen als kind niet veel gemerkt. Inderdaad waren er op school ook veel joodse kinderen, en nu denk ik wel eens, wat is er allemaal met hun gebeurd?
Ik heb jammergenoeg geen foto's uit die tijd. Maar mochten er mensen zijn die uit die tijd zich ook dingen herinneren, misschien is het leuk om te reageren. Ik heb het in ieder geval heel leuk gevonden om al deze dingen van toen weer te zien en te lezen.

PS Ik ben op deze site terecht gekomen i.v.m. genealogie, waar ik zocht naar de Looierstraat en toen dit tegen kwam. Ik blijf het nu volgen

Tini Krebs,  12 augustus 2004

omhoog

Terug naar de vorige pagina <<