1971 - 7 augustus - Vermist jongetje dood gevonden


  
De kinderontvoerder / -moordenaar Gerardus Cornelis Spruit, berucht als "de Donald Duckcolporteur", schokte niet alleen Amsterdam Zuid maar het gehele land. Hij ontvoerde en vermoordde Bastiaan (Basje) Bloemena en 3 jaar later Hélène (Heleentje) Isaac.
Spruit werd op 8 augustus 1974 aangehouden als verdachte van het ombrengen van Isaac. Deze keer was het enkele klanten uit zijn ‘wijk’ in Amsterdam-Zuid opgevallen, dat hij op de dag van de verdwijning van Isaac enkele uren later had bezorgd dan normaal. Geconfronteerd met het hiaat in zijn tijdschema bekende hij haar om het leven te hebben gebracht. Daarna werd de link gelegd naar Bloemena en bekende hij, dat hij deze eveneens had gedood. Spruit werd tot 20 jaar veroordeeld en pleegde in 1989 zelfmoord.      

`
 

You have no rights to post comments

Reacties  

 
# deze man deed heel aardig tegen kinderenmargaretha kalse 26-01-2014 23:31
ik ken deze moordenaar van basje en helene ik was vaak in dat boeken karretje .en dan reed hij met je weg .gaf je duren boeken .mijn vader is toen naar hem toegegaan en heeft de politie ingelicht .maar die hebben nooit iets gedaan .ik was toen 12 jaar nu 55 ik kan me alles van als de dag van vandaag voor me halen deze twee moorden hadden niet hoeven gebeuren mijn vader had de politie over deze man ingelicht
 
 
# Danny Visserjoop barber 19-12-2012 22:16
Op Muidenberg de Joodse begraafplaats , achter het graf van mijn vader Jacob Barber ligt al vele jaren een jongetje Danny Visser ik denk rond 1970 vermoord in het amsterdamse bos ? Dader nooit gepakt ? altijd als ik daar ben kijk ik er naar , nu ligt ook zijn vader bij hem , het ligt er altijd vol met bloemen , misschien deze schoft heeft dat ook op z,n geweten .
 
 
# DannySimone 28-12-2012 23:34
Beste Joop,
Danny was het zoontje van hele goede vrienden van mijn ouders.Hij werd op een vrijdagnamiddag vermist,was gaan voetballen met klasgenootjes in het Beatrixpark, en daar kon een pedo zich niet bedwingen en wurgde hem uit angst.Na een nacht zoeken werd hij dood gevonden.Bij mijn weten is een ( andere) dader wel
gepakt.Volgens mij was het eind mei 1970
 
 
# DannyRichard 07-02-2013 11:28
Het was in juni 1969, vlak voor de zomervakantie en kort voor zijn 12e verjaardag. Danny was een klasgenoot van me op de Openluchtschool . Pas enkele jaren geleden hebben we contact met de ouders gehad en zijn we met een groepje uit de klas bij zijn graf geweest: in die tijd werden dit soort zaken erg van kinderen weggehouden (tegenwoordig zou de hele klas bloemen komen leggen). Andere moordenaar overigens dan bovenstaande DonaldDuck bezorger, ook deze is gepakt.