Kerstverlichting boompjes de Iep

Kerstverlichting boompjes de Iep
(Ten Catehof, Bolestein)
 
Tussen Amstelveenseweg en torenflat De Iep zijn enkele jaren geleden drie krentenbomen geplant in het kader van de actie 1001 Bomenplan. Ze zijn er gezet wegens m’n stadsdeeldichterschap. Ze staan als het ware in de serre van m’n ouderlijk huis, dat hier in 1972 werd gesloopt omdat men in die dagen meende dat de Amstelveenseweg een flink stuk breder moest worden. Gelukkig is dat niet gebeurd, hoewel die middeleeuwse Veendijk – die deze weg is – toch een soort angina pectoris is van Buitenveldert: stampvol, stinkvol in de spitsuren (en wat doet het stadsdeel aan al die fijnstof?).
Die drie krentenbomen heb ik gedoopt: Stijntje, Nicolaas, Karel (v.l.n.r. gezien vanaf de Amstelveenseweg.
Met Kerst vorig jaar, hoorde ik, hadden ze een flamboyante Kerstverlichting gekregen van iemand: van een mij onbekende. Leuk idee. Beter nog: prachtig, zo’n wijk & woon initiatief. Dat zou, wat mij betreft, wel bij wat meer van die speciale bomen mogen gebeuren. Denk bijvoorbeeld eens aan die speciale boom die in de Roerstraat op het pleintje staat ter ere van dezeheel bijzondere website,
geheugenvanplanzuid.  
 
Dank u wel, beste Kerstverlichter bij de Iep. HARTELIJK DANK VOOR UW ACTIE.
Echter, helaas. Ik heb het niet gezien. We dachten: het zal wel tot Driekoningen blijven. Maar ach nee, toen we gingen kijken, was alles al weg.
Niks gezien. Niks foto’s.
 
Misschien wilt u volgend jaar weer die moeite doen. Misschien dat het dan, bij m’n leven en welzijn, alsnog tot foto’s kan leiden.
Nogmaals
 
Dankdankdank voor de kerstlichtjes bij de Iep!
 
Karel NL Grazell
Amsterdams stadsdichter uit Zuid

You have no rights to post comments